Barszcz ukraińskia

Ta narodowa zupa naszych sąsiadów jest bardzo bogata w smaku, w tym filmie prezentuje jej świąteczne wydanie, zapraszam: - 1 kg pręgi wołowej (goleń) - 4 średnie buraki (mniej ni

barszcz ukrainski

Czerwony barszcz do pasztecików lub pierogówa

Ten mocny i ostry czerwony barszczyk doskonale nadaj się na Sylwestra, Andrzejki, albo zabawę karnawałową. - 2 kg czerwonych buraków na 3 litry wody - 5-10 kawałków grzybów suszony

barszcz czerwony paszteciki pierogi

Delikatna zupa grzybowa (nie zalewajka)a

Ta zupa to nie zalewajka, nie dodaję do niej kwaśnego barszczu, dlatego jest wyjątkowo delikatna i mocno grzybowa. - 2 ćwiartki z kurczaka (lub inne części) - 1 do 1,5 kg leśnych gr

zupa grzybowa

Bogata zupa jarzynowaa

Zupa na wspaniałym bulionie i sześciu rodzajach warzyw - kalafior, brokuł, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki: - 1,5 litra mocnego bulionu - mięso drobiowe (skrzydełka, udka) - 1

bogata zupa jarzynowa

Rosół na niedzielę i na świętaa

- połowa niedużej kury rosołowej - wiejskiej (lub ćwiartka dużej) - 500 - 700 g młodego antrykotu wołowego (doskonała jest także pręga wołowa) - 5 średnich marchewek - 2 śred

rosol  www

Zupa klopsowo-serowaa

- 500 g mięsa mielonego - 1 średnia cebula - jedno duże jajo - 2 ząbki czosnku - 70 g (3-4 łyżki) tartej bułki - 1/3 szklanki mleka i 1/3 szklanki wody - 1/2 łyżeczki soli -

zupaklopsowoserowawww