Jagodzianki - pyszne bułki na jagodacha

Wspaniały, sprawdzony przepis na pyszne drożdżówki na jagodach - 0,5 litra jagód (nieco więcej niż 300 g) - 500 g maki tortowej typ 450 (będzie potrzebne jeszcze więcej do podsypy

jagodzianki www
zakwas  www

Domowy chleb na zakwasie - 3 rodzajea

CHLEB ORKISZOWY Z ZIARNEM - 200 g mąki orkiszowej, - 100 g mąki żytniej, - 100 g mąki pszennej, - 8 g soli, - 30 g ziaren słonecznika, - 30 g ziaren dyni, - 30 g oleju rzepako

domowy chleb  www

Chałka z 4 wałkówa

ROZCZYN - 40 g drożdży - 150 ml (gramów) letniego mleka o temp. mniej niż 40 st. C - 2 łyżeczki cukru - 2 łyżeczki mąki CIASTO - 500 g mąki tortowej - 50 g cukru - rozczyn

chalkaz4walkowwww