Surówka z kiszonej z gotowanym burakiem
Dobre zestawienie, można użyć buraka wcześniej odłożonego, smacznie i zdrowo: - 400 - 500 g kapusty kiszonej - 1 duża marchewka - dwa średnie lub 1 duży gotowany burak - garść
Dobre zestawienie, można użyć buraka wcześniej odłożonego, smacznie i zdrowo: - 400 - 500 g kapusty kiszonej - 1 duża marchewka - dwa średnie lub 1 duży gotowany burak - garść
Bardzo zdrowa, doskonała w smaku, nieco chrupka. - 1 duży seler około 600 g - 1 duże kruche jabłko (kortland, gala, reneta) - 2 czubate łyżki gęstego jogurtu - 1 czubata łyżk
Domowe przetwory i weki to prawdziwe skarby. Te papryki są słodko kwaśne, doskonałe na przekąskę. Sprawdźcie ten przepis: - 3 kg papryki słodkiej ZALEWA - 1,5 szklanki cukru - 1,
Ta pochodząca ze starożytnego Rzymu surówka, to prostota wykonania i bogactwo smaku: - jedna mała, twarda główka młodej kapusty - 1 duża lub 2 mniejsze marchewki - 1 średnia cebu
Za jednym zamachem 3 miseczki na imprezowy stół: - 8 płatów śledziowych - 200 g masła - 3 jaja - 1/3 łyżeczki pieprzu białego - 1/2 łyżki mielonej czerwonej papryki PASTA CZ
Delikatna, troszkę kremowa w smaku, dobrze przyprawiona; - 1/4 młodej kapusty - 2 młode marchewki - 2 młode cebulki - garść naci pietruszki SOS - 3 łyżki wody - 3 łyżki olej
- 1 mała lub 1/2 średniej kapusty czerwonej - pestki granatu około 3-4 łyżek - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 1/3 łyżeczki soli, szczypta pieprzu do smaku - oliwa z oliwe
- 1/4 sporej główki młodej kapusty (twardej) - 1/2 ogórka zielonego - szczypior z cebulą - garść świeżego kopru - 3/4 do 1 łyżeczki soli (do kapusty) SOS - 1/2 cytryny - 3
Doskonałe, przechodzące dymem grillowanego mięsa, letnie warzywa: - patelnia grillowa - 2-3 kolorowe papryki - 130-150 gramów małych pieczarek (lub większe krojone na części) - k
Doskonałe do grilla, z łatwo dostępnych składników, wyraziste, a jednocześnie orzeźwiające: - 500 g mielonego twarogu sernikowego - 1 średni ogórek szklarniowy - 3 - 4 ząbki cz
Prosta, niebywale chrupiąca, orzeźwiająca surówka z kalafiora: - 1 mały lub połowa kalafiora (świeży, twardy) - 1/2 ogórka zielonego ze skórą - 3 kawałki różnokolorowej papr