Pasta rybna z makreli

Składniki:

Bardzo szubka i niesłychanie smaczna pasta - sałatka z makreli: - 1 spora makrela wędzona - 1 średni ogórek kiszony - 2 kawałki czerwonej papryki konserwowej - 1 łyżeczka majonezu - 1 łyżeczka keczupu ostrego - 1 mała cebula (lub połowa)

Sposób przyrządzenia:

1. Ten przepis jest bardzo prosty, najważniejsze jest aby dokładnie obrać mięso z makreli i pozbyć się wszystkich ości.


2. Cebulę i paprykę kroimy w drobna kostkę.


3. Podobnie postępujemy z ogórkiem kiszonym. Pamiętajcie, aby każdego z krojonych produktów zostawić trochę, aby potem ozdobić na wierzchu.


4. Do wszystkiego dodajemy majonez i ostry ketchup.


5. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.


6. Przekładamy do ozdobnej salaterki, uważając przy tym aby nie pobrudzić ścianek i posypujemy po wierzchu odrobiną papryki, cebuli i ogórka.


7. Pozostawmy teraz pastę co najmniej na godzinę. Możemy podawać, smacznego.