Tylko 15 minut i treściwa, pełna smaku sałatka gotowa: - 1 puszka 400g fasoli czerwonej - 1 puszka 400g fasoli białej - 1 puszka 400g zielonego groszku - 300g zielonego ogórka - 300g ogórków kiszonych - 150g ostrych korniszonów z chili - 4 gotowane jaja - 3 łyżki gęstego majonezu - 1 łyżka ostrej musztardy - pieprz i sól do smaku
1. Po wyjęciu fasoli i groszku z puszki trzeba je chwilę przepłukać d bieżącą wodą.

2. Sałatkę będziemy przygotowywać w większej misce.

3. Ogórki kroimy w kostki odpowiadające wielkością fasoli, jednak korniszony są bardziej twarde dlatego pokroimy je na drobniejszą kotkę.

4. Jaja też kroimy w średnią kostkę, możecie użyć krajalnicy.

5. Doprawiamy pieprzem (solą jeszcze nie, ponieważ większość składników już jest solona).

6. Dodajemy majonez i ostrą musztardę.

7. Delikatnie lecz dokładnie mieszamy. Teraz trzeba spróbować, jeśli jest mdła (mało słona), trzeba dosolić.

8. Gotowe. Aby sałatka smakowała wyśmienicie niech postoi 2 godziny. Pychota :)
