Sałatka "3 rodzaje" w 15 minut

Składniki:

Tylko 15 minut i treściwa, pełna smaku sałatka gotowa: - 1 puszka 400g fasoli czerwonej - 1 puszka 400g fasoli białej - 1 puszka 400g zielonego groszku - 300g zielonego ogórka - 300g ogórków kiszonych - 150g ostrych korniszonów z chili - 4 gotowane jaja - 3 łyżki gęstego majonezu - 1 łyżka ostrej musztardy - pieprz i sól do smaku

Sposób przyrządzenia:

1. Po wyjęciu fasoli i groszku z puszki trzeba je chwilę przepłukać d bieżącą wodą.


2. Sałatkę będziemy przygotowywać w większej misce.


3. Ogórki kroimy w kostki odpowiadające wielkością fasoli, jednak korniszony są bardziej twarde dlatego pokroimy je na drobniejszą kotkę.


4. Jaja też kroimy w średnią kostkę, możecie użyć krajalnicy.


5. Doprawiamy pieprzem (solą jeszcze nie, ponieważ większość składników już jest solona).


6. Dodajemy majonez i ostrą musztardę.


7. Delikatnie lecz dokładnie mieszamy. Teraz trzeba spróbować, jeśli jest mdła (mało słona), trzeba dosolić.


8. Gotowe. Aby sałatka smakowała wyśmienicie niech postoi 2 godziny. Pychota :)